Festivalul de Fotografie „Locuri de Lângă Noi”

Comunicat de presă

Ediţia a şaptea a Festivalului de Fotografie „Locuri de lângă noi” va fi organizată sâmbătă, 26 mai 2018, de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani.
Demersul artistic a fost iniţiat în anul 2012 de Petrişor Crăciunoiu, Ovidiu Raţiu şi Lavinia Hulea, fiind un proiect al Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi realizat în colaborare cu Adventurephototeam şi Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni.
Ediţia din anul acesta păstrează pattern-ul formatului originar şi propune publicului următoarele repere:

– Ora 11:00, sala de expoziţii a Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani, Simpozionul intitulat „Dincolo de lumină – Conceptul în fotografie”, prezentat de Grigore Roibu, profesor în cadrul Liceului de Artă „Sigismund Toduţă” din Deva şi membru al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP).

– Ora 12:00:
startul marşului fotografic cu durata de 2 ore, de la Casa de Cultură a Studenţilor. La marşul fotografic pot participa elevi şi studenţi, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, care vor realiza fotografii pe care le vor prezenta în concurs. La ora 14:00, concurenţii vor reveni la Casa de Cultură a Studenţilor şi vor descărca fotografiile realizate în vederea jurizării.

– Ora 14:00: jurizarea fotografiilor care participă la concurs.

Juriul este format din:
• Grigore Roibu, A.FIAP, E.AAFR
• Ovidiu Manoilescu, vicepreşedinte AAFH
• Robert Hummel, cadru didactic arte vizuale
• Ștefan- Daniel Bocșe, free lancer
• Alexandru Popa, membru AAFH

– Ora 16:00:
• vernisajul expoziţiei membrilor Asociaţiei Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), intitulată „înFOCUS”, desfăşurată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR). Expoziţia va prezenta 21 de lucrări fotografice de mari dimensiuni (100 x 72 cm) care se constituie într-o aserţiune estetică a interpretării luminii;
• Analiza fotografiilor concurenţilor şi înmânarea premiilor.

Share: