Jurnal AAFH deSCRIERI la Oradea

Membri Asociaţiei Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) sunt invitați de către colegii de la Varadinum Foto Club să prezinte preocupările lor din domeniul artei fotografice în fața publicului bihorean. În perioada 1-15 iunie 2018, la Filarmonica de Stat Oradea, puteţi admira 48 de lucrări, în cadrul expoziţiei intitulate „deSCRIERI”. Aceasta este o sinteză a nivelului valoric al expozanților care vorbeşte despre fascinanta lume în care comunicarea prin viu grai este substituită de limbajul vizual. Vernisajul expoziţiei are loc pe data de 1 iunie, ora 18:30. Cu această ocazie Varadinum Foto Club și AAFH vor semna un protocol de colaborare, prin care cele două asociații își propun să promoveze întemeierea unei culturi vizuale autentice prin intermediul fotografiei în rândul tinerilor, schimburi de expoziţii fotografice, seminarii şi workshop-uri comune.
Expoziţia se desfăşoară sub patronajul Asociației Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Expun: Grigore Roibu, Adrian Stoica, Ovidiu Manoilescu, Andrei Rosetti, Alexandru Popa, Marius Isfan, Raul Poenar, Cosmin Stan, Ioana Rusu, Francisc Németh, Daniel I. Iancu, Vasile Sârb, Călin Corpaciu, Ioan Todor, Cristian Rus, Radu Muntean, Oana Muntean, Nicolae Oprea, Diana Andras, Sebastian Vasiu.

Participăm zi de zi, la procesul fotografic în calitate de receptori. Creaţia fotografică începe cu momentul în care privim lucrurile ce ne uimesc, în faţa unei situaţii şi, apoi, dorim să le „deSCRIEM”, pentru a le a mărturisi altora despre această umire, cu ajutorul luminii, prin intermediul propriilor noastre aspiraţii şi convingeri. Fotografia reprezintă o explorare personală a experimentelor noastre la nivel conştient şi subconştient.
De la de fotojurnalism, la arta conceptuală sau fotografia de portet, trecând prin spectaculoase scene de peisaj și impresionante momente surprinse în călătorie, toate aceste „practici” de sinceritate vizuală conțin ingredientul magic al pasiunii membrilor din AAFH pentru imaginea fotografică cu toate extensiile ei ca limbaj de comunicare contemporan. Prin intermediul fotografiei dorim să deschidem un dialog despre viaţa, demers transpus în imagini sub forma unui „exercițiu” vizual, prezentat în premieră pubicului din Oradea. „Marea invitaţie a fotografiei, cu o putere de convingere inegalabilă”, aşa cum spunea Brooks Jensen, este: „Priviţi acest lucru!”.

Share:
Evenimente AAFH
 • TipoFOTOgrafii

    Expoziția membrilor AAFH Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, vă invită la vernisajul expoziției …Citeste mai mult »
 • CONSEMNĂRI fotografice

  Salonul de iarnă al membrilor AAFH Ediția a VI-a Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 17:30, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva …Citeste mai mult »
 • AAFH Ante Portas

  Salonul de vară al membrilor AAFH, ediția a IV-a MCDR 23-30 august 2022, orele 10.00 – 18.00 Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane din …Citeste mai mult »
 • Expoziția absolvenților seriei a VII-a a Școlii AAFH

  Seria 7/P1/2021   Avem deosebita plăcere de a vă invita la expoziţia celei de-a treia serii de absolvenți ai cursului de specializare în meseria de „Fotograf”, curs organizat de AAFH …Citeste mai mult »
 • FOTO prospecțiuni

  Expoziția membrilor AAFH Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, vă invită la vernisajul expoziției intitulate FOTO …Citeste mai mult »