„Obiectiv/ Subiectiv” – Salonul de iarnă al membrilor AAFH

„Obiectiv/ Subiectiv” – Salonul de iarnă al membrilor AAFH

Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 18:00, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (MCDR), unde va avea loc vernisajul celei de-a treia ediții a Salonului de iarnă al membrilor AAFH.
Evenimentul, intitulat „Obiectiv/ Subiectiv”, se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și are loc în spațiile destinate artelor plastice și vizuale din Palatul Magna Curia. Salonul este organizat de către AAFH, în colaborare cu MCDR, fiind o acțiune derulată sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR).

Expoziția prezintă publicului 23 lucrări, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm) şi reprezintă efortul profesionist pe care îl depun membri asociației pentru a susține fotografia hunedoreană la cel mai înalt nivel artistic. „AAFH este o asociație „tânără” care a reușit să se racordeze la valorile artei fotografice fiind, la ora actuală, singura asociație profesională din județul Hunedoara care suține fotografia artistică. Prin munca fotografilor hunedoreni, răsplătită cu tot mai multe premii și distincții internaționale, orașul de la poalele cetății a început să devină vizibil pe harta fotografiei românești și internaționale”, spune Eugen Negrea, președinte AAFR.

Expun: Ovidiu Rațiu, Grigore Roibu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Francisc Németh, Marius Isfan, Mihai Panaitescu, Cristian Rus, Călin Corpaciu, Cristian Resiga, Edvina Kasler, Gabriel Pădurean, Nicolae Oprea, Radu Muntean, Vasile Sârb, Horea Preja, Ioan Todor, Iulian Solda, Daniel I. Iancu, Adrian Sopincean, Gabriel Hordea, Alexandru Cozma.

„Salonul de iarnă este unul dintre cele mai importante evenimente fotografice din agenda culturală a orașului de la poalele cetății. Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva s-a preocupat de-a lungul timpului să promoveze artele contemporane. În această categorie intră și fotografia. Ne bucurăm să colaborăm cu AAFH și să îi sprijinim, la fel cum sprijinim și alte asociații care contribuie la înțelegerea și distribuirea artei, culturii și științei”, spune Liliana Țolaș, manager MCDR.

Salonul de iarnă este ultimul eveniment din acest an organizat de AAFH. Cu această ocazie va fi înmânat titlul „Fotograful anului”, distincție pe care AAFH o oferă fotografului ce a contribuit în mod excepțional la promovarea artei fotografice hunedorene.

Expoziția „Obiectiv/ Subiectiv” este o chemare la căutare și meditație, este o invitație care nu răspunde la întrebări ci, mai degrabă, pune întrebări. Acum, în prejma sărbătorilor de iarnă, oferim acest cadou al pasiunii noastre pentru frumos și artă, elemente ce se amestecă ca o stare „developată” în minune şi magie pe acordurile muzicale ale colegilor de la Cvartetul „Cuore”, publicului hunedorean”, completează Grigore Roibu, președinte AAFH.

Cu această ocazie va fi lansat un catalog de 36 de pagini, editat în memoria colegului nostru Ovidiu Rațiu, care prezintă autorii lucrărilor din expoziție, precum și munca din cadrul asociației, publicație pe care o vor primi gratuit toți participanții la eveniment.

În deschidere, Cvartetul ,,Cuore”, format din Iudith Mărăşescu (vioară), Rodica Bucur (vioară), Adrian Lazăr (violă), Camelia Iakab (violoncel), profesori ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva, va oferi un moment muzical cuprinzând piese din creația compozitorilor A. Vivaldi, W. A.Mozart, F. Schubert, E. Grieg, S. Joplin.
Vă invităm la MCDR, pentru o seară care vă va introduce în „magia” sărbătorilor de iarnă! Expoziția poate fi vizitată până pe data de 15 ianuarie 2020.

Share:
Evenimente AAFH
  • Puncte de Vedere

    Expoziția membrilor AAFH Sinagoga Municipiului Orăștie Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva (MCDR), prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, vă invită …Citeste mai mult »
  • FotoGrafic ART

    Expoziția membrilor AAFH Galeria de Artă „Corvin” a Municipiului Hunedoara Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, miercuri, 31 ianuarie 2024, începând cu ora 18:00, la Galeria de Artă „Corvin” …Citeste mai mult »
  • FotoDIALOG

    Salonul de iarnă al membrilor AAFH Ediția a VII-a, 2023 Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 14 decembrie 2023, începând cu ora 17:30, la Muzeul Civilizației Dacice și …Citeste mai mult »
  • TipoFOTOgrafii

      Expoziția membrilor AAFH Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, vă invită la vernisajul expoziției …Citeste mai mult »
  • CONSEMNĂRI fotografice

    Salonul de iarnă al membrilor AAFH Ediția a VI-a Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 17:30, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva …Citeste mai mult »