Istorii fotografice

Expoziție de fotografie etnografică

Asociația Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, vă invită să vizitați expoziția Istorii fotografice care este găzduită în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca. Vernisajul a avut loc în data de 21 octombrie 2021, începând cu ora 13:00. Vizitarea expoziției se face cu respectarea regulilor impuse în contextul pandemiei COVID-19.

Istorii fotografice este un eveniment „marca” AAFH, de data aceasta fiind vorba de o tematică strict dedicată fotografiei etnografice. Cei mai mulți dintre membri AAFH au realizat, de-a lungul anilor, lucrări care se încadrează perfect în acest spectru al fotografiei. Ne bucurăm de invitația de a expune din nou pe simezele de la Cluj-Napoca munca noastră din această perioadă. Sunt timpuri grele prin care trecem și suntem fericiți să prezentăm lucrările noastre în orice localitate din țară pentru a fi cunoscute și, de ce nu, apreciate de cât mai mulți iubitori de culoare, lumină, tradiții și frumos”, a declarat Grigore Roibu, președinte al AAFH.

Cele 36 de lucrări ale membrilor AAFH vor rămâne  expuse pe simezele Bibliotecii Județene „Octavian Goga” până la mijlocul lunii noiembrie.

Expun: Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Călin Corpaciu, Cătălin Mătăsaru, Dan Gavrilă, Daniel I. Iancu, Diana Șuta, Edwina Kasler, Francisc Nemeth, Horea Preja, Gabriel Pădurean, Grigore Roibu, Horea Preja, Ioan Todor, Marius Isfan, Mihai Jeic, Nicolae Oprea, Octavian Simion, Traian Urieș și Vasile Sârb.

„Propunem publicului, prin expoziția Istorii fotografice, o perspectivă asupra lumii satului tradițional românesc, o lume din ce în ce mai copleșită de modernitate. Chiar dacă cei mai mulți dintre membri AAFH sunt pasionați în principal de alte aspecte, precum fotografia de eveniment, fotografia de portret, fotografia abstractă, de peisaj sau cea documentară etc., majoritatea au găsit printre lucrările lor instantanee legate de zona etnografică. Este inevitabil să nu duci camera foto la ochi când treci, chiar și întâmplător, printr-un loc cu amprentă tradițională, de la artitectură vernaculară la obiceiuri și port, de la portretistica pură până la compozițiile specifice artei fotografice în general, de la muncile câmpului până la peisajul rural atât de spectaculos uneori. Noi sperăm ca vizitatorii acestei expoziții să se oprească câteva clipe asupra fotografiilor. Poate că își vor aminti de părinții, bunicii sau străbunicii lor care au viețuit la țară”, conchide curatorul expoziției, Daniel I. Iancu.

Curator: Daniel I. Iancu, membru al AAFH.

Share: