Traian URIEȘ

Născut: Hunedoara, 23 ianuarie 1971

Studii:
Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării
Facultatea de Relații Economice Internaționale – Universitatea Alma Mater
Cursuri: Tehnici de Interviu, Tehnici de Comunicare, Jurnalism Economic, Artă Teatrală, Arte Vizuale, Jurnalism Economic și de Afaceri la Centrul de Jurnalism Independent București.

Participă la diverse workshopuri de fotografie despre portet, fine art, compoziție, lumina naturală şi artificială în fotografie. Autodidact pe fotografia de portret, fine art și fashion.

Pasionat de fotografia de portret, gotică, fine art şi fashion.
2015 a participant la Atelierul de Fotografie, în sesiunea „analiză de portofoliu”, cu proiectul „Turistul Rătăcit” (aflat la acea vreme în derulare).
2015 Inițiator al proiectului fotografic documentar „Turistul Rătăcit”;
2016 Iniţiază proiectul „Rătăcit în HD”, proiect fotografic parte a „Turistului Rătăcit”, în care a parcurs pe jos, pentru documentare, 400 de kilometri în 30 de zile.

Numeroase participări la Atelierul de Fotografie realizat de Grigore Roibu și Andrei Rosetti;

Activitate expoziţională:
2016 Expoziţie „Turistul Rătăcit”, Galeria de Arte a Municipiului Hunedoara;
2016 Are 4 lucrări acceptate la Salonul Internațional de Artă Fotografică „Ars Fotografica”, ediția a XVI – a, Foto Club Arad.
Între 1988 – 1994 a fost actor la Trupa de Teatru de amatori din cadrul Clubului „Siderugistrul” din Hunedoara. În anul 1993 a obţinut premiu special la Festivalul Internațional de Teatru de Amatori, organizat la Lugoj, pentru cel mai bun actor amator într-un rol principal. Între 1997 – 2001 a lucrat în presă, la următoarele publicații: Cotidianul, Evenimentul Zilei, Transilvania Jurnal, ediția de București, Revista Capital. A fost colaborator la mai multe ziare locale și Redactor Șef la cotidianul Transilvania Jurnal, ediția de Hunedoara.
2001 – 2006, consultant, trainner și director în asigurări de viață.
2013 fondator și administrator al blogului www.uriesblog.ro

Lucreză în prezent la un film de scurt metraj intitulat „Efemeritatea Clipei”.

Siteuri personale: www.fotografie.uriesblog.ro și www.uriesblog.ro