Donează 2%

pentru

ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR FOTOGRAFI HUNEDORENI

 

AAFH este persoană juridică română de drept privat, independentă şi apolitică. Este o asociaţie legal înfinţată (conf. O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii), cu caracter regional / judeţean, care are ca scop susţinerea şi promovarea fotografiei artistice în județul Hunedoara.

Redirecţioneză, donează 2%, din impozitul pe venit, impozit plătit deja statului român, către ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR FOTOGRAFI HUNEDORENI pentru că Legea 571/2003 îţi permite acest lucru tocmai pentru a putea sprijini o entitate non profit.

Din fondurile astfel stânse AAFH va organiza mai multe acţiuni cultural-artistice. Vom realiza expoziţii dedicate fotografiei artistice și, cu ajutorul acestor mici contribuții, vom putea promova mai eficient artiștii din județul Hunedoara. Vom pune în valoare obiectivele istorice, naturale și culturale, cu potenţial turistic, pentru a le face cunoscute. Vom putea dezvolta contacte cu școli de artă din ţară şi străinătate pentru educarea și formarea tinerilor și vom continua realizarea unor cursuri și concursuri dedicate elevilor cu scopul încurajării de a-și întemeia o cultură vizuală autentică.

Această redirecţionare este gratuită şi nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul prin care cere ANAF-ului redirecţionarea acestei părţi din impozitul deja plătit. Formularul, care arată ca în imaginea de mai jos, îl puteţi descărca de aici: declraţia 230. Trebuie să aveți instalat Adobe Reader DC pentru a putea completa formularul electronic. Salvați fișierul la dumneavoastră pe calculator, după care îl deschideți cu Adobe Reader DC. Dacă primiți această eroare, vă rugăm să alegeți din meniul care apare în partea dreaptă sus, „Open in Acrobat Reader”.

INSTRUCȚIUNI DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230

Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor cod 14.13.04.13 1.

Formularul trebuie completat în două exemplare (unul pentru organul fiscal şi unul pentru persoana în cauză).

Completarea Formularului 230

  • contribuabilul îşi scrie datele de identificare la punctul I;
  • bifează căsuţa corespunzătoare la punctul II;
  • bifează căsuţa corespunzătoare la punctul III
  • apoi notează datele organizaţiei (codul de identificare fiscală al Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni:
    CIF 37250855, denumirea asociaţiei şi codul bancar: RO05BACX0000001633258000);
  • scrie suma care revine redirecţionării (dacă nu se cunoaşte, ea va fi ulterior calculată de către organul fiscal);
  • formularul trebuie semnat de către persoana fizică în cauză.

Contribuabilii care îşi exprimă această opțiune pot solicita direcționarea acestei sume către o singură entitate nonprofit. Termen de depunere: anual, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului.

Precizări depunere a Formularului 230

Borderoul cu formularele 230 pot fi depuse prin transmitere la distanță în format hârtie scanate. În procedura de depunere, orice termen de format hârtie se va înțelege format hârtie sau în format hârtie scanat.
Pe durata stării de urgență și într-un termen de 30 de zile după încetarea stării de urgență se suspendă notificarea contribuabililor privind completarea cererii formular 230, când se aplica procedura verificării faptice, respectiv aceste declarați au fost depuse chiar de beneficiarii direcționării impozitului pe venit: unități non profit și unități de cult.
Aceste verificări vor fi reluate după trecerea termenului amintit. Ordinul menționează în continuare ca termen de efectuare a redirecționării de impozit perioada de 90 zile de la data depunerii cererii formular 230.

Vă mulțumim!