Donează 2%

pentru

ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR FOTOGRAFI HUNEDORENI

 

AAFH este persoană juridică română de drept privat, independentă şi apolitică. Este o asociaţie legal înfinţată (conf. O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii), cu caracter regional / judeţean, care are ca scop susţinerea şi promovarea fotografiei artistice în județul Hunedoara.

Redirecţioneză, donează 2%, din impozitul pe venit, impozit plătit deja statului român, către ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR FOTOGRAFI HUNEDORENI pentru că Legea 571/2003 îţi permite acest lucru tocmai pentru a putea sprijini o entitate non profit.

Din fondurile astfel stânse AAFH va organiza mai multe acţiuni cultural-artistice. Vom realiza expoziţii dedicate fotografiei artistice și, cu ajutorul acestor mici contribuții, vom putea promova mai eficient artiștii din județul Hunedoara. Vom pune în valoare obiectivele istorice, naturale și culturale, cu potenţial turistic, pentru a le face cunoscute. Vom putea dezvolta contacte cu școli de artă din ţară şi străinătate pentru educarea și formarea tinerilor și vom continua realizarea unor cursuri și concursuri dedicate elevilor cu scopul încurajării de a-și întemeia o cultură vizuală autentică.

Această redirecţionare este gratuită şi nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul prin care cere ANAF-ului redirecţionarea acestei părţi din impozitul deja plătit. Formularul, care arată ca în imaginea de mai jos, îl puteţi descărca de aici – Declaratie-230. Trebuie să aveți instalat Adobe Reader DC pentru a putea completa formularul electronic. Salvați fișierul la dumneavoastră pe calculator, după care îl deschideți cu Adobe Reader DC. Dacă primiți această eroare, vă rugăm să alegeți din meniul care apare în partea dreaptă sus, “Open in Acrobat Reader”.

 

INSTRUCȚIUNI DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230

Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor cod 14.13.04.13 1.

Formularul trebuie completat în două exemplare (unul pentru organul fiscal şi unul pentru persoana în cauză).

Completarea Formularului 230

  • contribuabilul îşi scrie datele de identificare la punctul I;
  • bifează căsuţa corespunzătoare la punctul II;
  • scrie suma care revine redirecţionării (dacă nu se cunoaşte, ea va fi ulterior calculată de către organul fiscal);
  • apoi notează datele organizaţiei (codul IBAN şi de identificare fiscală al Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni);
  • la punctul III se lasă necompletat;
  • formularul trebuie semnat de către persoana fizică în cauză.

Contribuabilii care îşi exprimă această opțiune pot solicita direcționarea acestei sume către o singură entitate nonprofit. Termen de depunere: anual, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului.