AAFH prezentă la Centenar Underground Foto Gallery

7 fotografi din AAFH, participă în cadrul celui mai mare eveniment expozițional fotografic, non-convențional, organizat la Govăjdie.

Alături de nume importante din fotografia românească, membri AAFH expun aproximativ 45 de lucrări în expoziția intitualată „Centenar Underground Foto Gallery”. AAFH este, astfel, cea mai importantă asociație profesională care sprijină fotografia artistică, prezentă cu lucrări pe simeza acestui eveniment. Din cadrul AAFH expun: Grigore Roibu, Adrian Stoica, Ovidiu Manoilescu, Andrei Rosetti, Alexandru Popa, Marius Isfan și Cristian Rus.

Cinci sute de fotografii, de dimensiuni mari, pot fi admirate în acest week-end (8-9 decembrie 2018) în „Tunelul hăl mare”, care are o lungime de 745 de metri, folosit în urmă cu zeci de ani pentru mocăniţa ce făcea legătura între comitatul Hunedoarei şi minele de fier de la Ghelari. Organizatorii evenimentului doresc să promoveze frumuseţile din Țara Pădurenilor, dar şi Anul Centenarului, prin fotocopii document ce ilustrează contribuţia localnicilor la Marea Unire din 1918 și printr-o expoziție de fotografie artistică.

„Cele de 500 de fotografii, tipărite în format mare, sunt o provocare expozițională unică în România, prin care vom descoperi culoarea, lumina şi umbra, prin parcurgerea tunelului şi experimentarea emoţiei cu luminiţa de la capătul acestuia. Evenimentul este, prin numărul mare de participanți și lucrări, unul demn să intre Cartea Recordurilor”, spune Sergiu Țenț, curatorul expoziției.

Expoziţia „Centenar Underground Foto Gallery”, prezintă lucrările realizate de o sută de fotografi din ţară realizată de Asociaţia Alternative Rurale din Ghelari, Asociaţia Ciorchin Cluj-Napoca şi Primăria Ghelari.

Share: