AAFH ţine aprinsă făclia la Ante Portas

Membrii Asociaţiei Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vor fi prezenţi cu o nouă expoziţie în Parcul Cetăţii, în cadrul evenimetului Deva Jazz Festival 2019. Titlul expoziţiei, „Ante Potas”, este strigătul de a privi spre Porţile Cetăţii ce urmează a fi deschise către un nou drum al cercetării în care imaginea fotografică și-a extins statutul identitar ca formă conceptuală și expresivă. Lucrările expuse la „poalele cetăţii” reprezintă o sinteză a nivelului valoric al expozanților, AAFH fiind, în acest moment, prima asociaţie din spaţiul cultural-artistic al judeţului Hunedoara care suţine promovarea fotografiei artistice. Cei 15 de artişti fotografi, prezenţi cu 28 de lucrări în această manifestaţie, îşi propun să „plimbe” ochiul privitorului prin diversele genuri şi stiluri specifice artei de a scrie cu lumină. De la fotografia de portret, la cea de peisaj, de la fotografia de stradă, la cea artistică, de la imaginea văzută ca martor, dar și mărturisitor, „Ante Portas” nu înfăţişează niciun pericol iminent, ci prezintă publicului devean imagini ce vorbesc despre magia de zi cu zi şi rolul fotografului de a reînvia neaşteptatul.

Expun: Grigore Roibu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Cristian Resiga, Edwina Kasler, Marius Isfan, Mihai Panaitescu, Nicolae Oprea, Radu Muntean, Vasile Sîrb, Daniel I. Iancu, Andrei Rosetti, Cristian Rus, Ioan Todor, Alexandru Cozma.

AAFH a dorit să ţină aprinsă făclia şi în acest an, la „poalele cetăţii”, în  consolidarea unui parteneriat puternic cu toate celelalte instituţii cultural artistice prezente la acest eveniment.

În zilele de 30 august, 31 august și 1 septembrie 2019,  vom avea parte de noi forme de exprimare artistică, de la jazz-ul clasic la libertatea creatoare a unor artiști desăvârșiți, de la fotografie la sculptură, de la concerte la mini concerte şi lansări de carte. Evenimentul este condimentat cu workshop-uri și ateliere muzicale pentru copii, susținute de artiști și moderatori şi, desigur, multe alte surprize. Un sentiment familial va domina parcul cetății Deva pe durata celor 3 zile de festival în care vă aşteptăm.

 

 

 

Share: