ÎnSEMNE fotografice 10

Salonul de artă fotografică hunedoreană
EDIȚIE ANIVERSARĂ

Avem deosebita plăcere de a vă invita să participaţi cu lucrările dvs. la cea de-a 10-a ediţie a Salonului de artă fotografică hunedoreană, intitulat „ÎnSEMNE fotografice 10”, o expoziție aniversară în care dorim să ne bucurăm de clipele frumoase petrecute în toată această perioadă. La dimensiunea timpului, 10 ani de existență pot părea nesemnificativi. Cu toate acestea, ca iubitori de artă, fotografie și povești de fotograf, evenimentele realizate  cu dragoste și dăruire au lăsat urme adânci în sufletele noastre.

Expoziția din anul 2013, intitulată „Sentimente ilustrate” a marcat începutul acestor manifestări expoziționale dedicate artei fotografice hunedorene. Din anul 2014 și până în prezent, trecând prin evenimentele neplăcute din perioada restricțiilor și a pandemiei, salonul a rămas un demers coerent și recurent, fiind o un deziderat de a atrage tot mai mulți prieteni cu identități diferite. Numărul mare de lucrări trimise a dus la recunoașterea evenimentului ca fiind reprezentativ în agenda culturală a judeţului Hunedoara.

Tema: Liberă
Organizare / Condiții de participare:
Salonul de artă fotografică hunedoreană, „ÎnSEMNE fografice 10” este deschis fotografilor amatori sau profesioniști ce s-au născut, trăiesc sau locuiesc în județul Hunedoara (indiferent unde se află acum) și au pasiune pentru arta fotografică.

Evenimentul este organizat de Colegiul Naţional „Decebal” Deva cu patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH). Toți cei care doresc să participe la această expoziție vor trimite o singură lucrare digitală sau digitalizată color sau alb-negru (format jpg) la dimensiunea de 45 X 30 cm (5315 x 3543 pixeli, 300 dpi) la adresa artavizuala21@gmail.com. Participanţii vor primi un e-mail de confirmare.
Semnalați dacă nu aţi primit e-mailul de confirmare a lucrării!

Termen: Lucrările pot fi trimise până pe data de 11 septembrie 2022.
Denumirea imaginilor: Prenume_NUME-titlul lucrării.
Exemplu: Ion_POPESCU-Linii frânte.

Vă rugăm nu semnați fotografiile deoarece aceste date vor fi aplicate ulterior pe toate lucrările. Nu se percepe taxă de participare.

O lucrare poate fi eliminată dacă, în mod justificat, se consideră că nu este conformă cu regulile şi condiţiile expoziţiei. Autorii îşi asumă autenticitatea propriilor lucrări. Pentru expoziție vom alege 30 de lucrări din totalul celor primite, lucrări care vor fi printate și expuse în Sala festivă „Jean Monnet” din cadrul Colegiului Național „Decebal”. Lucrarea printată rămâne în proprietatea Colegiului Național „Decebal” păstrând drepturile de autor ale participantului. Toate celelalte lucrări admise vor fi proiectate în cadrul vernisajului.

După 10 ani de întâlniri expoziționale, dar și în cadrul Atelierului de fotografie, vom realiza un nou catalog tipărit, cu evenimentele ce ne-au marcat și bucurat, publicație  pe care o vor primi toţi prietenii fotografiei, participanţii la expoziţii şi vernisaj. Data şi ora deschiderii o vom anunţa după ziua de 11 septembrie.
Curatori: Grigore Roibu și Andrei Rosetti, profesori în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva și fotografi în cadrul AAFH.

Share: