FotoGrafic ART

Expoziția membrilor AAFH
Galeria de Artă „Corvin” a Municipiului Hunedoara

Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, miercuri, 31 ianuarie 2024, începând cu ora 18:00, la Galeria de Artă „Corvin” a Municipiului Hunedoara, pentru vernisajul expoziției intitulate „FotoGrafic ART”.

 

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, al Centrului Cultural „Corviniana”, sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR).

Expoziția prezintă publicului 50 de lucrări, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm), lucrări fotografice care reprezintă efortul profesionist al artiștilor hunedoreni de a susține fotografia la cel mai înalt nivel artistic.

 

Mișcarea fotografică hunedoreană se face tot mai auzită la nivel județean, național, dar și internațional, prin premiile și distincțiile obținute de fotografii hunedoreni. Într-o lume cu tendințe estetice globalizate, AAFH este prima asociație profesională care promovează arta fotografică și artiștii fotografi din regiune, considerând importantă definirea profilurilor unor artiști fotografi ce scot în evidență specificitatea locală.

Expoziția „FotoGrafic Art” prezintă publicului o diversitate stilistică a genurilor abordate, într-o varietate conceptuală ce are la bază dificila sarcină de a distila munca de teren, pentru a o transforma în imagine cu încărcătură emoțională. „Evenimentul este o invitație la dialog, o pledoarie despre această realitate în continuă mișcare, o taină care se conectează la ceea ce am văzut și se transformă în semn grafic sub formă de artefact virtual. Realismul se întoarce la forme care demonstrează modificarea conștiinței, celebrând natura, corpul uman, tradiția sau religia, alături de reflectări ce stau sub semnul deconstrucției controlate a imaginii. Fotografia este o îndeletnicire bazată pe tehnologie. Cu toate acestea, imaginile artistice sunt mult mai puțin legate, decât am crede, de schimbările tehnologice, magia acestora constând în conținutul grafic și a modului diferit în care privim fotografia ca artă. Intenția noastră este de a face înțeles fenomenul artistic fotografic contemporan, care stă sub semnul diversității într-un dialog cu prezentul, cu trecutul sau al atitudinilor experimentale de abordare a realității”, spune Grigore Roibu, președinte AAFH.

Expun: Francisc Németh, Vasile Sârb, Nicolae Oprea, Octavian Simion, Cătălin Mătăsaru, Călin Corpaciu, Alexandru Popa, Horea Preja, Marius Isfan, Alexandru Corici, Andrei Rosetti, Adrian Stoica, Daniel I. Iancu, Traian Urieș, Mihai Panaitescu, Iulian Solda, Grigore Roibu, Edwina Kasler, Radu Muntean, Cristian Rus, Adrian Sopincean, Marius Țăruși, Ioan Todor, Cristian Resiga, Sebastian Vasiu, Răzvan Boghici, Gabriel Pădurean.
Invitați:, Dan Bera, Constantin „Pilu” Găină.
Curatori: Grigore Roibu și Daniel I. Iancu.

Share:
Evenimente AAFH
  • Puncte de Vedere

    Expoziția membrilor AAFH Sinagoga Municipiului Orăștie Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva (MCDR), prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, vă invită …Citeste mai mult »
  • FotoDIALOG

    Salonul de iarnă al membrilor AAFH Ediția a VII-a, 2023 Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 14 decembrie 2023, începând cu ora 17:30, la Muzeul Civilizației Dacice și …Citeste mai mult »
  • TipoFOTOgrafii

      Expoziția membrilor AAFH Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, vă invită la vernisajul expoziției …Citeste mai mult »
  • CONSEMNĂRI fotografice

    Salonul de iarnă al membrilor AAFH Ediția a VI-a Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 17:30, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva …Citeste mai mult »
  • AAFH Ante Portas

    Salonul de vară al membrilor AAFH, ediția a IV-a MCDR 23-30 august 2022, orele 10.00 – 18.00 Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane din …Citeste mai mult »