IdeoGRAFII

Expoziția membrilor AAFH

Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, sâmbătă, 13 iulie 2024, începând cu ora 19:00, la Nemesis Art Club (Timișoara, Strada Hector, nr.4, Bastion Maria Theresia) pentru vernisajul expoziției intitulată „IdeoGRAFII”.

Evenimentul se desfășoară, cu patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR).

Expoziția prezintă publicului munca creativă a membrilor AAFH, cu diversele concepte artistice și tehnice în cadrul asociației. Lucrările sunt caracterizate prin varietate stilistică, specifice tendințelor estetice globalizate, în cadrul cărora considerăm importantă definirea profilurilor unor fotografi ce scot în evidență specificitatea fenomenului artistic contemporan local.

Ideografiile sunt definite ca fiind simboluri grafice, un sistem de scriere cu ajutorul ideogramelor. Asemenea acestora, fotografia are un limbaj de comunicare grafic, universal, ce poate fi înțeles ca rezultat al cunoașterii „codurilor” de receptare. Aparatul de fotografiat a schimbat felul nostru de a vedea lumea, dar forța fotografiei rezidă din faptul că păstrează deschisă scurgerea timpului. Această „înghețare” a timpului a produs noi canoane, tabere și discuții, noi pretenții de înțelegere a informațiilor vizuale pe care le comunicăm. Fotografia este cea care a liniștit privitorul spunând că arta nu este dificilă, ea fiind centrată pe subiect mai mult decât pe artă. Între tehnologie și joc, ca o expresie a spontaneității, de la formele spontane reductive, la cele accidentale sau elaborate, forma este descoperită prin intermediul luminii, ca semn ce își pune pecetea în om și lumea efemeră. Expoziția membrilor AAFH este o reprezentare directă a ideilor cu ajutorul semelor grafice, o fandare în fața realității ca extensie a percepției sintetice a ochiului. (Grigore Roibu, președinte AAFH)

Expun: Francisc Németh, Mihai Panaitescu, Călin Corpaciu, Adrian Stoica, Daniel I. Iancu, Iulian Solda, Horea Preja, Vasile Sârb, Cătălin Mătăsaru, Andrei Rosetti, Simion Octavian, Gabriel Bartok, Alexandru Ștefănescu, Alexandru Corici, Nicolae Oprea, Grigore Roibu.
Invitat: Lucian Lupulescu.
Curatori: Nicolae Oprea și Grigore Roibu
Consultant artistic: Claudiu Toma.

Share:
Evenimente AAFH
 • Puncte de Vedere

  Expoziția membrilor AAFH Sinagoga Municipiului Orăștie Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva (MCDR), prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, vă invită …Citeste mai mult »
 • FotoGrafic ART

  Expoziția membrilor AAFH Galeria de Artă „Corvin” a Municipiului Hunedoara Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, miercuri, 31 ianuarie 2024, începând cu ora 18:00, la Galeria de Artă „Corvin” …Citeste mai mult »
 • FotoDIALOG

  Salonul de iarnă al membrilor AAFH Ediția a VII-a, 2023 Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 14 decembrie 2023, începând cu ora 17:30, la Muzeul Civilizației Dacice și …Citeste mai mult »
 • TipoFOTOgrafii

    Expoziția membrilor AAFH Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, vă invită la vernisajul expoziției …Citeste mai mult »
 • CONSEMNĂRI fotografice

  Salonul de iarnă al membrilor AAFH Ediția a VI-a Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 17:30, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva …Citeste mai mult »